Čo robiť v Štiavnických vrchoch okrem behu?

6.9.2023   
Foto

Štiavnické vrchy v srdci Slovenska ponúkajú nepreberné množstvo možností, ako stráviť čas aktívne. Práve tam, v obkolesení hôr, leží Salamandra rezort. Do rezortu patrí Hotel Salamandra, Chalet Salamandra aj blízky areál so štvorsedačkovou lanovkou. Krásy prírody sa tam spájajú s bohatým dedičstvom predkov a s kvalitnými službami.

Salamandra rezort láka najmä rodiny s deťmi. Tie tu môžu zažiť napríklad prvé lesné bicyklovanie, uloviť svoju prvú rybu, spoznávať liečivé bylinky, zbierať huby, starať sa o zvieratká, objavovať banícku históriu a ešte omnoho viac. Svoje si tu však nájdu všetky vekové kategórie hostí.


Pre ľudí ako vy, čo trávia radi čas aktívne, sme pripravili 5 tipov, ktoré si môžete v tomto rezorte a jeho okolí užiť:


1. Beh
Číslom jeden v našom zozname je samozrejme beh. Mierne kopce a nenáročné trasy v širšom okolí Salamandry poskytujú ideálne podmienky na bežecké aktivity začínajúcich bežcov, ako aj skúsených športovcov. Môžete sa vybrať po turistických chodníkoch, po cyklotrasách či naprieč pokojným lesom. Pre tých, ktorí nemajú radi kopce, odporúčame beh okolo Horného Hodrušského tajchu, ktorý sa nachádza priamo pred hotelom.

2. Bicyklovanie
Poloha Hotela Salamandra je výborným východiskovým bodom na cyklotúry. Strediskom prechádzajú štyri trasy, ktoré patria do rozsiahleho systému cyklotrás Bajkom k tajchom. Od mája do septembra sa viete s bicyklom pohodlne vyviezť lanovkou až na vrcholovú stanicu Horná Roveň, odkiaľ vedie cyklistická trasa priamo do Banskej Štiavnice. Milovníci zjazdov si zas môžu vyskúšať technickú jazdu po flow trail Helligon. Bicykle si do rezortu nosiť nemusíte, radi vám ich požičajú v miestnom športcentre.


3. Nordic Walking
Je vlastne chôdza so špeciálnymi palicami. Ak používate správnu techniku, je to bezpečná, jednoduchá, efektívna a zábavná cesta k zdokonaleniu kondície bez ohľadu na vek alebo telesnú zdatnosť. Prvé Majstrovstvá Slovenska v tomto športe sa konali už v roku 2013, čiže aj u nás už má svoju tradíciu a priaznivcov. Nordic Walking uvoľňuje psychické napätie a napomáha pri odbúravaní stresu. Pre
začiatočníkov Hotel Salamandra ponúka služby certifikovaných inštruktorov.


4. Turistika
V Štiavnických vrchoch je viac ako 80 oficiálnych turistických trás, ktoré majú spolu dĺžku takmer 700 km. Najvyšším vrchom je Sitno, ktoré má vulkanický pôvod. V blízkosti rezortu Salamandra sú turistické chodníky rôznej náročnosti. Vyberú si rodiny s deťmi i skúsení turisti. Medzi najzaujímavejšie turistické trasy patria Chodník Staré mesto, Náučný chodník Sitno a Náučný chodník Richňavské jazerá.


5. Štvorkolky
Šliapacie motokáry zaručia deťom od 6 rokov aj dospelým plno zážitkov, dobrodružstiev a najmä veľkú zábavu. Môžete si nimi spestriť prechádzku po rezorte alebo sa vyblázniť na pripravenom okruhu v blízkosti hotela. Dôležité je, že ste spolu na čerstvom vzduchu.
Salamandra rezort skrátka ponúka všetko, čo pre aktívny oddych potrebujete.  A keď vám počasie nebude priať, môžete sa uchýliť do jedinečného Spa Banensium.

  

 

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Uvex
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK
    Košický samosprávny kraj
    Ružomberok

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo