BEŽECKÝ SERIÁL BEHAJ LESMI OTVORIL NA DEVÍNE SVOJE BRÁNY VO VEĽKOM ŠTÝLE!

28.4.2024   
Foto

Prvé preteky sezóny 2024 sa konali na historickom Devíne a cez hradné brány vybehlo v ústrety miestnym lesom 1 267 lesných bežcov. Slnko, zalesnené kopce, ikonické výhľady, historické miesta, nezabudnuteľné single traile - to všetko boli víkendové Behaj lesmi Devín. 

Začneme od začiatku. Ako úplne prví vybehli na svoje trasy najmenší bežci a bolo ich presne 318! Lesné mláďatá boli rozdelené do šiestich kategórií. Niektorí s plačom, iní s úsmevom alebo dokonca po štyroch otestovali svoje sily na trasách dlhých 100, 500 a 1000 metrov. Najmladšia lesná bežkyňa mala čerstvých 16 mesiacov a svoje prvé preteky v živote bežala v kategórií Slimáčikov. 

Bežecký deň pokračoval charitatívnym behom JOJ ŠPORT RUN, ktorý si tento rok zabehlo 256 bežcov. K nim sa dokonca pripojilo 6 virtuálnych bežcov, ktorý si svoj beh odbehli na svojej vlastnej trase, ale prispeli tak na charitatívne účely. V rámci tohto behu putoval výťažok na Národný ústav detských chorôb, konkrétne na opravu detských nemocníc. Suma vyzbieraná na charitatívne účely bola presne 2 666 EUR, z toho 500 EUR prispel partner pretekov ZATOPEK CONSULTING. Ďakujeme!

Popoludní odštartovali dve hlavné trasy. Lesnícka 12 a 22 kilometrová trasa. Bežci opäť štartovali spoločne na výstrel z dela v podhradí. Počasie počas celého dňa bolo ideálne bežecké a bežci si tak naplno mohli vychutnať ikonické výhľady na hrad Devín. 

Najrýchlejším bežcom dlhej trasy sa stal Marek Lenčéš s časom 01:34:59. V tesnom závese za ním do cieľa dorazil minuloročný Lesov Pán Ivan Došek s čistým časom 01:37:25. Prvou ženou sa stala Monika Chramcová s čistým časom 01:58:04. Na štarte stálo bezmála 200 lesných odvážlivcov. 

Ďalšími pretekmi je dobre známa Lesnícka 12, ktorú zastrešujú LESY Slovenskej republiky. Na trasu vybehlo bezmála 489 pretekárov. Najrýchlejším pretekárom sa stal René Valent s čistým časom 00:49:27 a najrýchlejšou pretekárkou bola Katarína Došek s čistým časom 01:00:55. 


Bežci na dlhej 22 kilometrovej trase a aj na Lesníckej 12 mali možnosť si otestovať svoju rýchlosť a vybehať si hodnotný voucher na pneumatiky od partnera pretekov - Continental. Rýchlostná prémia CONTI SPEED SECTION merala 150 metrov a vyhrávali najrýchlejší muž a najrýchlejšia žena na tomto úseku. 

 


V medzičase mohli bežci a ich fanúšikovia zájsť na dobré jedlo alebo kávu, osviežiť sa a užiť si program v stanovom mestečku. Mohli si otestovať bežeckú obuv od značky CRAFT. Ako bonus našli všetci bežci vo svojom štartovnom balíčku pamätnú medailu od Českej mincovne. Počas celého dňa bola pre lesné svorky k dispozícií Lesná škôlka Dr. Max. Rodičia tam mohli nechať svoje mláďatká, kým sami boli na trasách. 

Aj po týchto pretekoch vysadia organizátori spoločne so zakladajúcim partnerom Lesmi Slovenskej republiky za každého jedného bežca strom. V minulej sezóne pribudlo vďaka tejto aktivity do slovenských lesov presne 7 122 nových stromčekov! 

Lesná svorka sa mala vidieť už o dva týždne v Topoľčiankach, ale kvôli prasačiemu moru sa preteky presúvajú na september do úplne novej lokality.

Najbližšou zastávkou seriálu je teda nová, ešte nepokrstená lokalita - Slovenský raj. Pretekári sa môžu tešiť na skutočné lesné cestičky, pretože práve toto miesto je z 90% tvorené čistým lesom. Nezabudnuteľné výhľady, rokliny a tiesňavy - to všetko prinesie Behaj lesmi SLovenský raj už 8. júna! Registrovať sa dá pohodlne, online na behajlesmi.sk

 

 


TERMÍNY BEHAJ LESMI 2024


8. 6. Slovenský raj

29. 6. Bachledova dolina

13. 7. Veľká Fatra

17. 8. Čičmany

31. 8. Štiavnické vrchy

?. 9. Nová - ešte neodhalená lokalita

ZAKLADAJÚCI PARTNER

    Lesy SR

HLAVNÍ PARTNERI

    Dr. Max

OFICIÁLNI PARTNERI

    Craft

PARTNERI

    Continental
    Sportisimo
    Zatopek
    Česká mincovna
    thule
    Enervit
    DB Schenker
    Fitness
    royalbay
    Uvex
    Bachledka
    Malino Brdo
    Nadácia TV JOJ

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI

    TV JOJ SPORT

MEDIÁLNI PARTNERI

    tasr
    Behame.sk
    Beh.sk
    running
    Rungo
    trenujeme

Oficialni dodávatelia

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF
    Ecofis

HLAVNÍ INŠTITUCIONÁLNI PARTNERI

    bRATISLAVA
    MŽP
    žilinský kraj
    bb kraj
    bratislavský kraj
    PSK
    Košický samosprávny kraj
    Ružomberok

Spolupracujeme

    Čičmany
    salamandra
    Hike the world
    Liptov
    Štiavnica
    Upracme Slovensko
    Bratislava region
    OLO
    Bory mall
    Smartemailing
    Freelo